Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

 

Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2017 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2017 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59,90€
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 64,90€

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

-Espoossa

Nou hätä - Maailman hauskimmat villieläimet
Kuva: 10.9.2017 asti

Suomen luontokeskus Haltian uusin erikoisnäyttely on kepeä ja humoristinen kooste villieläimistä hauskoissa tilannekuvissa. Näyttely perustuu Comedy Wildlife Photography Awards -kilpailuun, joka on ollut näkyvä osa sosiaalista mediaa vuodesta 2015 lähtien.

Suomen luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84, Espoo
ti-su 9.30-17
10/5/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

- Helsingissä

Martti Jämsä: Kevät!
Kuva: Martti Jämsä.28.7.2017 asti

Martti Jämsän näyttely Kevät! koostuu taiteilijan itse vedostamista, seleenitoonatuista hopeagelatiinivedoksista.

Esillä on kaksi Vantaan Ruutinkoskella kuvattua sarjaa, jotka piirtävät kuvaa paikan merkityksestä. Toinen sarjoista on kuvattu kesällä, toinen talvella, vuosien 2015–2017 aikana. Lisäksi näyttely sisältää uniikin kuvasalkun Oksat.

Martti Jämsä (s. 1959) on Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti mustavalkovedoksiin pohjautuvasta ilmaisustaan.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17

Ulla Kokki & Johanna Heikkilä, To Whom It May Concern
Kuva: Ulla Kokki.28.7.2017 asti

To whom it may concern on ilmaus, jolla puhutellaan kirjeen tuntematonta vastaanottajaa. Ulla Kokin ja Johanna Heikkilän näyttely Hippolyte Studiossa onkin ele, joka on osoitettu kohti sen kokijaa.

Esillä on kuvia ja tekstejä, jotka hahmottelevat olemista, kuvaamista, rakkautta, katsomista, kaipuuta ja katoavaa.

Ulla Kokki (s. 1992) ja Johanna Heikkilä (s. 1986) ovat kuvataiteilijoita, jotka asuvat ja työskentelevät Helsingissä. Kokki ja Heikkilä ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2014 lähtien lähestyen valokuvaamisen olemusta omista näkökulmistaan.

Kuva: Ulla Kokki.

Valokuvagalleria Hippolyte, Studio
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17

Heikki Willamo: Myyttinen matka
Kuva: Heikki Willamo.13.8.2017 asti

Myyttinen matka kertoo eläinten ja ihmisten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Se pyrkii tavoittamaan jääkauden aikana eläneen metsästäjän kokemuksen luonnosta ja eläimistä. Lähtökohtana näyttelyn teoksille ovat olleet ihmiskunnan vanhimmat tunnetut taideteokset: luola- ja kalliotaide.

Näyttelyn valokuvat on kuvattu vuosien 2010–2016 aikana Karjalohjalta Jäämeren rannalle Norjan Varankiin ja Islantiin ulottuvilla kuvausmatkoilla.

Myyttinen matka on julkaistu myös Maahengen kustantamana kirjana.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Nordic Delights
Kuva: Lilibeth Cuenca.13.8.2017 asti

Nykyään on vaikeaa puhua yhtenäisestä pohjoismaisesta taidekentästä. Nordic Delights on yritys rikkoa homogeenisuus. Kaikki näyttelyn taiteilijat elävät ja työskentelevät Pohjoismaissa, mutta useimpien juuret ovat toisaalla. Tällä kertaa niin kutsutut vähemmistöt ovatkin enemmistössä.

Näyttelyn taiteilijat: Dejan Antonijević, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Nermin Duraković, Michelle Eistrup, Behzad Farazollahi, Anawana Haloba, Sasha Huber, Jane Jin Kaisen, Henrik Lund Jørgensen, Bita Razavi, Bella Rune, Nita Vera, Adolfo Vera, Carla Zaccagnini

Kuraattorit: Marianne Hultman, Kristine Kern, Anna-Kaisa Rastenberger.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Heikki Willamo: Maahanmuuttajat neljä eläintä – neljä tarinaa
Kuva: Heikki Willamo.18.8.2017 asti

Suomen valokuvataiteen museossa nähtävän Heikki Willamon Myyttinen matka -näyttelyn lisäksi Galleria Luova.fi:ssä nähdään Willamolta Maahanmuuttajat-näyttely.

Maahanmuuttajat-näyttelyyn Willamo on valinnut sarjan mustavalkoisia valokuvia suomalaisen luonnon vieraslajeista, jotka ovat joko ihmisen luontoon kotouttamia tai tänne itse paremman elinympäristön perässä vaeltaneita.

Näyttely on ollut aiemmin esillä Oulussa Pohjoisessa valokuvakeskuksessa osana kalottialueen yhteisnäyttelyä Life on the Move.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma 10-18 ja ti-pe 10-17


Tanja Konstenius: Konfirmaatio
Kuva: Tanja Konstenius.20.8.2017 asti

Konfirmaatio on muotokuvista koostuva videoinstallaatio, joka tutkii sukupuolirooleja siirtymäriitin ja muotokuvan kautta.

Tanja Konstenius (s. 1982) on Tukholmassa syntynyt suomalais-chileläinen kuvataiteilija, joka asuu Amsterdamissa. Konstenius työskentelee valokuvan ja videon parissa. Hänen töissään toistuvat toiseuden ja identiteetin teemat.

Teos on esillä Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Kotkassa

 

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

50 Greatest Photographs of National Geographic
27.8.2017 asti

VB-valokuvakeskuksen kesänäyttelyn valokuvat on koottu vuonna 1888 perustetun yhdysvaltalaisen tiede- ja kasvatusjärjestön National Geographic Societyn julkaiseman National Geographic -lehden kokoelmista.

Legendaaristen kuvien lisäksi näyttely avaa tarinoita valokuvien taustalta ja kertoo kuvaajien työskentelystä.

50 Greatest Photographs of National Geographic -näyttelyssä on esillä muun muassa Steve McCurryn kuuluisa afgaanitytön kuva pakolaisleiriltä Pakistanista vuodelta 1984 sekä Nick Nicholsin ikoninen kuva tutkija Jane Goodallista ja simpanssista Kongosta vuodelta 1991.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

 

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Martti Matilainen: Mun stadi
Kuva: Martti Matilainen.27.8.2017 asti

Mun stadi -näyttelyssä on esillä Martti Matilaisen muistikuvia lapsuuden ja nuoruuden Helsingistä. Matilainen yhdistää vanhoja ja uusia valokuvia kollaasitekniikalla. Taiteilijan teoksissa vuosikymmenet sekoittuvat ja menneisyyden muistot nousevat esiin unenomaisina kuvina ja tunnelmina.

Martti Matilainen (s. 1948 Helsinki ) on Suomen taideakatemian koulun käynyt kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Pieksämäen Virtasalmella.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Human/Nature, kuraattori Pirkko Siitari
Kuva: Sanna Kannisto.16.07.2017 asti

Pohjoinen valokuvakeskus ry juhlii vuonna 2017 30-vuotista toimintaansa. Juhlavuoden ohjelmisto on rakennettu keskuksen koti- ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Pohjoinen valokuvakeskus kutsui ensimmäisen toiminnanjohtajansa Pirkko Siitarin kokoamaan juhlavuodelle näyttelyn ajankohtaisesta aiheesta.

Human/Nature -näyttelyssä taiteilijat tarkastelevat luonnon ja ihmisen välistä suhdetta monista näkökulmista: luonnonsuojelun ja tutkimuksen, alkuperäiskansojen elinolosuhteiden ja tulevaisuuden näkymien kautta.

Näyttelyn taiteilijat: Tiina Itkonen, Khavay Samnang, Matti Aikio, Sanna Kannisto, lkka Halso.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

 

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Tampereella

 

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Maija Tammi / White Rabbit Fever
Kuva: Maija Tammi.9.7.2017 astu

White Rabbit Fever tutkii elämän ja kuoleman nestemäisiä rajoja. Taidetta ja tiedettä yhdistävä näyttely koostuu valokuvista, veistoksista ja installaatioista.

Maija Tammen taiteellinen tutkimus nousee kuoleman eri määritelmistä; kliinisestä kuolemasta, biologisesta kuolemasta ja siitä, miten kauan solut voivat olla elossa vielä näiden määritelmien jälkeen.

Maija Tammi (s. 1985) on suomalainen taiteilija. Tammen valokuvat ja veistokset käsittelevät tieteen ja taiteen suhdetta sekä inhoa ja ihastusta.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18


Robert Doisneau: Minun Pariisini
Kuva: Robert Doisneau27.8.2017 asti

Mustavalkoisen valokuvan mestari, ranskalainen Robert Doisneau (1912–1994) lukeutuu yhdessä Henri Cartier-Bressonin kanssa kuvajournalismin pioneereihin.

Doisneaun ikonisimmat otokset ovat peräisin 1900-luvun alkupuoliskolta, jolloin hän vaelteli Pariisissa Leica-kameroineen tallentaen filmille kaupunkilaisten elämää ja arjen ihmeitä.

Doisneaun tuokiokuvissa nähdään huvittavia tapahtumia ja rinnastuksia: ylevä saa rinnalleen vaatimattoman, kauneus rumuutta ja rikkaus köyhyyttä. Kuvaajan suosikkiaiheita olivat lapset ja heidän maailmansa. Tavallisten pariisilaisten ohella hän on ikuistanut myös lukuisia kirjailijoita, taiteilijoita ja seurapiirien säihkyviä illanviettoja.

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, Turku
ti-pe 11-19, la ja su 11-17
9/6/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Vaasassa

Meeri koutaniemi: Fintiaanien mailla
Kuva: Meeri Koutaniemi.27.8.2017 asti

Koutaniemen näyttely Fintiaanien mailla kertoo suomalaisten siirtolaisten ja Amerikan alkuperäiskansaan kuuluvien jälkeläisistä.

Meeri Koutaniemi (s. 1987) on suomalainen valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi, joka keskittyy työssään yhteiskunnallisiin ilmiöihin sekä kysymyksiin identiteetistä.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ti-su 11-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa