Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

 

Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2017 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2017 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59,90€
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 64,90€

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Ilmiömäiset valokuvat – oppimispolkuja Valokuvataiteen museon avoimiin aineistoihin
26.11.2017 asti

Näyttelyssä esitellään, mitä mahdollisuuksia museon digitaaliset kuva-aineistot ovat antaneet eri-ikäisten ilmiöoppimiseen – esimerkisi työn, lähihistorian ja Suomen sotien käsittelyssä eri luokka-asteiden opetuksessa.

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Kulmio – ei tiukasti muotokuvia
30.11.2017 asti

Kuva: Ilkka Salmi.
Kuva: Ilkka Salmi.

Kimmoke ryhmän perustamiseen syntyi Jussi Aallon pitämillä kursseilla. Ensimmäinen näyttely (kuraattorina Jussi Aalto) pidettiin lokakuussa 2017 Minskissä Modernin taiteen keskuksessa osana Suomi100-juhlintaa. Minskin näyttelyssä esiteltiin Suomea: maisemia, elämää, ihmisiä. ”Ei tiukasti muotokuvia” on ryhmän toinen näyttely, jossa jokainen kuvaaja esittää henkilökohtaisempia kuvia.

Kamera-galleria
Eerikinkatu 46, Helsinki
Näyttelyiden aukioloajat vaihtelevat, joten katso kunkin näyttelyn kohdalta erikseen.


Jari Silomäki: Harjoitelmia aikuisuuteen
Kuva: Jari Silomäki.17.12.2017 asti

Jari Silomäen kuvasarja Harjoitelmia aikuisuuteen on kertomus nuoresta miehestä, hänen ihastuksestaan ja tuon ihmissuhteen kipukohdista.

Suomen valokuvataiteen museo, Kuvakulma
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Nina Dodd: TYTTÖPOIKATYTTÖPOIKATYTTÖ - neljä transnuoren tarinaa Suomesta
Kuva: Nina Dodd.31.12.2017 asti

TYTTÖPOIKATYTTÖPOIKATYTTÖ -näyttelyssä kerrotaan neljän suomalaisen transnuoren tarinat heidän itsensä ja heidän perheidensä kertomina. Ajatus näyttelystä lähti liikkeelle valokuvaaja Nina Doddin omasta ensireaktiosta kun hän kuuli tuttavaperhee

nsä alle 10-vuotiaasta pojasta, joka oli ilmoittanut olevansa tyttö ja alkanut pitää hametta ulkona.

Vuonna 2016 haki 101 alaikäistä suomalaista nuorta ja lasta apua Setan Transtukipisteestä. Heistä 17 oli 0-6 -vuotiaita ja heidän perheitään. 84 apua tarvitsevista oli 7-17 -vuotiaita. Suomessa avun saaminen ei ole kuitenkaan helppoa.

Näyttely on esillä Brondan Kellarigalleriassa.

Galleria Bronda
Annankatu 16, Helsinki
ti-pe 11-17, la-su 12-16


Juha Metso: Tää menee näin – Vuoden biisit 1977 – 2017
Kuva: Juha Metso.8.12.2017 asti

Tää menee näin – Vuoden biisit 1977–2017 -näyttely kerää yhteen Juha Metson valokuvia Sex Pistolsista Sanniin ja Iggy Popista Almaan. Näyttely perustuu Metson ja Vesa Sirénin lokakuussa julkaistuun samannimiseen kirjaan.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A 5.krs, Helsinki
ma 10-18 ja ti-pe 10-17


Abstrakti! Vuosisadan ilmiö 1917–2017
Kuva: Ea Vasko14.1.2018 asti

Abstrakti! juhlistaa valokuva-abstraktion satavuotista historiaa. Näyttely esittelee suuren joukon kotimaisia taiteilijoita eri aikakausilta sekä ilmiön varhaiset ulkomaiset edustajat.

Näyttelyn on kuratoinut valokuvaaja Laura Nissinen, joka tekee Aalto-yliopistossa väitöskirjaansa aiheesta ”Abstraktio suomalaisessa valokuvataiteessa”.

Näyttelyn taiteilijat: Joonas Ahlava, Erik Blomberg, Allan Grönvall, Lars von Haartman, Fredrick Hackman, Tron Hedström, Nanna Hänninen, Heini Hölttä, P.O. Jansson, Appu Jasu, Martti Jämsä, Tuukka Kaila, Keijo Kansonen, Hannu Karjalainen, Pertti Kekarainen, Timo Kelaranta, Renja Leino, Kira Leskinen, Noomi Ljungdell, Niko Luoma, Sami Luukanen, Annikki Luukela, Jaana Maijala, Man Ray, Timo Marila, László Moholy-Nagy, Eino Mäkinen, Pekka Niittyvirta, Ulla Paakkunainen, Heikki Paaer, Otso Pietinen, Reijo Porkka, Juhani Riekkola, Noora Sandgren, Mikko Sinervo, Vilho Setälä, August Strindberg, Riitta Säkö, Matti Uusi-Honko, Ea Vasko, Aimo Vuokola, Marko Vuokola, W.W. Wilkman, Ari Yrjänä.

Suomen valokuvataiteen museo
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Sofia Okkonen: Rose
Kuva: Sofia Okkonen14.1.2018 asti

Teokset esittävät hienovaraisia kysymyksiä siitä, miten esilläolon tarve suhteutuu haluun piiloutua, miten himo suhteutuu pelkoon, luonnollisuus keinotekoiseen tai halpa ylevään. Millä tavoin nainen performoi feminiiniä ja mitä siitä seuraa?

Sofia Okkonen (s.1987) on Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi valmistunut helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän on työskennellyt muotikuvan parissa vuodesta 2010 lähtien. Toisaalta Okkosta provosoivat muotikuvan esittämät kauneuden ideaalit ja toisaalta hän taas inspiroituu sen tarjoamista roolihahmoista, naamioista ja fantasioista.

Suomen valokuvataiteen museo, , Projekti-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Kotkassa

 

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kouvolassa

Ari Helander, Anna Kuokkanen, Henna Lundenius, Helena Perhonen ja Juha Vakkilainen: Kerrostumia
25.11.2017 asti

Kerrostumia-näyttelyssä viisi kuvaajaa pohtii ympäristö- ja luontosuhdettaan sekä käsittelee ajan, kulttuurin, maiseman ja historian kerrostumia.

Näyttelyn kuvaajat ovat kotoisin eri puolelta Etelä-Suomea: Helsingistä, Espoosta, Lahdesta ja Kouvolasta. Ryhmä muodostui syksyllä 2011 ja on pitänyt aikaisemmin kolme yhteistä näyttelyä.

Kouvolan pääkirjasto, näyttelytila
Salpausselänkatu 33, Kouvola
ma-pe 9-20, la 9-15

-Kuopiossa

Kamera aseena - Jänisten rintamakuvia
Jänisten rintamakuvia7.1.2018 asti

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelman osana VB-valokuvakeskus esittelee tunnetun Jänisten kuvaajasuvun rintamakuvia.

Näyttelyssä nähdään TK-kuvaajan Pauli Jäniksen ja ilmavoimien valokuvaajan Tuttu Jäniksen sodassa ottamia valokuvia sekä suomalaista rintamakuvausta valokuvauksen lajina toisen maailmansodan aikana.

Kamera aseena -näyttely on VB-valokuvakeskuksen tuottama, ja sen suunnittelusta ja valokuvavedoksista vastaa Matleena Jänis.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Saku Soukka: Ikkuna välissä
Kuva: Saku Soukka23.11.2017 asti

Saku Soukan Ikkuna välissä -teoskokonaisuus rakentuu valokuvaprojisoinnista sekä seinälle ripustettavista valokuvateoksista.

Näyttelyn pääteoksena toimiva, reilu tunnin mittainen valokuvaprojisointi Ikkuna välissä (2017) on jaettu neljään osaan vuodenaikojen perusteella. Yhden kuvan noustessa hitaasti esille toinen painuu piiloon. Digitaaliset valokuvat muodostavat toisensa kohdatessaan digitaalisia transformaatioprosesseja – kunnes valokuva hakee kameran asettaman muotonsa – hetkeksi.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Essi Orpana ja Tiina Palola: Äänesi on kuin tuuli
Kuva: Essi Orpana ja Tiina Palola23.11.2017 asti

Essi Orpanan ja Tiina Palolan yhteistyön tuloksena syntyneessä teoskokonaisuudessa ihmisen sisäinen tila ja ympäristö sulautuvat yhteen. Hetkellisiä muistikuvia esittävä näyttely rakentuu valosta, kuvista ja installaatioista.

Näyttely on esillä POVAN Patruunagalleriassa.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Pohjoinen kohtaaminen
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski.12.11.2017 asti

Pohjoinen valokuvakeskus juhlistaa 30-vuotis-juhlavuottaan Pohjois-Suomen valokuvataiteen aluenäyttelyllä.

Pohjoinen Kohtaaminen -näyttelyssä nähdään teoksia seuraavilta taiteilijoilta:

Jaakko Heikkilä; Aki Roukala; Joel Karppanen; Janne Körkkö; Karoliina Paatos; Raimo Ahonen; Timo Remes; Kari Parkkinen; Maria Mäki; Aki-Pekka Sinikoski; Erkki Vornanen; Jaani Föhr; Tom Serratti; Marko Hämäläinen; Jari Arffman; Christelle Mas; Wouter le Duc; Tuomo Kangasmaa; Astrid ja Aki-Pekka Sinikoski; Tarmo Auvinen, Jyrki Kallio-Koski & Markku Välitalo.

Näyttelyn ovat kuratoineet Gunilla Muhr (Konstfack Stockholm), Alla Räisänen (Pohjoinen valokuvakeskus) ja Julia Heikkinen (Pohjoinen valokuvakeskus).

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Carolin Koss: "Artificial real | Artificiellt äkta | Keinotekoisesti aito"
27.10.2017 asti

Galleri Kobra
Kauppiaankatu 9, Karjaa
ti-pe 11-17, la-su 10-14

-Salossa

Elliott Erwitt, Retrospective
Kuva: Kalifornia, USA 1955 ©Elliott Erwitt/Magnum Photos4.2.2018 asti

Salon taidemuseossa nähtävä kansainvälinen Elliott Erwittin retrospektiivinen näyttely avaa näkymän sotien jälkeisiin vuosikymmeniin ja sota-ajan jälkikaikuihin. Näyttelyn keskiössä ovat elämän kepeys, toiveikkuus, huumori ja rakkaus.

Näyttelyn on tuottanut ranskalainen kuvatoimisto Magnum Photos sekä italialainen Forte di Bard -museo yhteistyössä, ja siihen on valikoitunut 166 valokuvaa Magnumin kuvakokoelmista vuosilta 1946-2011.

Elliott Erwitt (S. 1928), New Yorkissa asuva lähes yhdeksänkymppinen valokuvauksen teräsvaari eli ´grand old man´, jatkaa viime vuosisadan ranskalaista valokuvauksen klassista tyyliä seuraten mm. ihailemiensa Henri Cartier-Bressonin ja Robert Capan jalanjälkiä. Mutta yhtälailla Elliott Erwitt voidaan laskea Yhdysvaltain 1900-luvun sosiaalisen dokumenttivalokuvauksen vaikuttajiin, sillä jo 1950 hän kuvasi toimeksiannosta yhdysvaltalaisen teollisuuskaupungin muutosta. Erwittin ura valokuvaajana on jatkunut yli 70 vuotta.

Erwitt kuvaa pääasiassa analogisilla, valoa filmille tallentavilla kameroilla kuten Leica tai nuoruudessa Rolleiflex.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la-su 11-17
8/5/0 €
Vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäinen perjantai.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Tampereella

Kukka-Maria Rosenlund: KADONNUT MANUAALI / INNER MANUAL DISTORTION
Kuva: Kukka-Maria Rosenlund.27.11.2017 asti

Kukka-Maria Rosenlundin näyttely käsittelee aikaa ja muutosta.

Rosenlund on työskennellyt vanhassa sukutalossa ja sen puutarhassa, jonka historiaan liittyy yli viiden sukupolven mittainen aikajana. Yksi näyttelyssä esillä olevasta teossarjasta kertoo talon ullakolta löytyneestä 50-vuotta vanhasta kasviosta, jonka paperiarkeissa oli säilynyt kukkien jälkiä fotogrammien kaltaisina kuvina.

Kukka-Maria Rosenlund (s.1987) on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi vuonna 2014 ja viimeistelee tällä hetkellä valokuvataiteen maisteriopintojaan Aalto-yliopistossa Helsingissä.

Näyttely on esillä Nykyajan katutason galleriassa.

Kaisa Karhu TUNTEIDEN KASVIO: HERBARIUM OF EMOTIONS
Kuva: Kaisa Karhu.27.11.2017 asti

Kaisa Karhun (s.1984) näyttely koostuu valokuvista sekä esineinstallaatiosta. Karhu on kuihduttanut kukkia, repinyt niitä osiksi ja liimannut niitä uudelleen kokoon. Tämän jälkeen hän on valokuvannut ne mukaillen still-life ja vanitas -kuvien perinnettä luoden estetisoidun lopputuloksen.

Näyttely on esillä Nykyajan alakerran galleriassa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Kastehelmi Korpijaakko / Raskas Huoleton
Kuva: Kastehelmi Korpijaakko.26.11.2017

Raskas Huoleton on valokuvallinen tutkielma siitä, kuinka ympäristöhuoli muovaa inhimillistä olemassaolon kokemusta. Näyttelyn kuvakokonaisuuksia yhdistävät jäljen, painon, kosketuksen ja syyllisyyden teemat. Teokset keskittyvät arkisten tekojen raskaisiin vaikutuksiin liittyvään melankoliaan. Yhtä tärkeää teoksissa on yksilön pyrkimys keveyteen, yritykset toimia hyvin ja olla kunnioittavassa yhteydessä ympäröivään todellisuuteen.

Kastehelmi Korpijaakko (s. 1984) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, jonka työskentelyä leimaa filosofinen ote sekä kiinnostus valokuvan materiaalisuutta ja erilaisia esitysmuotoja kohtaan. Ekologinen ajattelu ja eettiset kysymykset ovat Korpijaakon työskentelyn keskiössä.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Patricia Rodas: The Most Intimate Hideaways
Kuva: Patricia Rodas.3.12.2017 asti

Patricia Rodas on työstänyt parisuhdeväkivaltaan liittyvää The Most Intimate Hideaways -valokuvasarjaansa vuodesta 2012 lähtien.

Rodas pyrkii teoksissaan rekonstruoimaan väkivaltaisessa parisuhteessa menneisyydessä kokemiaan mielentiloja. Kuvasarja The Most Intimate Hideaways koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen sisältää valokuvia, jotka kuvaavat mielikuvituksellisia piilopaikkoja. Toinen osa koostuu runoista jotka kuvaavat kamppailua paon ja lamaantumiseen johtavan alistautumisen välillä.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ti-su 11-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa