Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

 

Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2017 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2017 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59,90€
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 64,90€

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

-Espoossa

Nou hätä - Maailman hauskimmat villieläimet
Kuva: 10.9.2017 asti

Suomen luontokeskus Haltian uusin erikoisnäyttely on kepeä ja humoristinen kooste villieläimistä hauskoissa tilannekuvissa. Näyttely perustuu Comedy Wildlife Photography Awards -kilpailuun, joka on ollut näkyvä osa sosiaalista mediaa vuodesta 2015 lähtien.

Suomen luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84, Espoo
ti-su 9.30-17
10/5/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

- Helsingissä

Marta Zgierska: Post
Kuva: Marta Zgierska.28.5.2017 asti

Marta Zgierska ryhtyi aluksi valokuvaamaan voidakseen purkaa pelkojaan kuvien kauneuden kautta. Hän joutui kuitenkin vakavaan onnettomuuteen, joka muutti työskentelyn. Fyysisyydestä ja kivusta tuli kuvien lähde.

Marta Zgierska (s. 1987) on Varsovassa asuva puolalainen valokuvaaja. Hänellä on maisterin tutkinnot valokuvauksesta, teatteritieteestä ja journalismista. Hänen sarjansa Post valittiin osaksi Circulations-festivaalia Pariisissa, joka esittelee Euroopan kiinnostavimpia nuoria valokuvaajia. Vuonna 2016 hän voitti yhden Euroopan arvostetuimmista valokuvapalkinnoista: Prix HSBC pour la Photographien.

Näyttely on esillä Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Filippo Zambon ja to kosie: Ruokahävikki - Poliittisen valokuvan festivaalin näyttely
Kuva: Filippo Zambon.28.5.2017 asti

Vuoden 2017 Poliittisen valokuvan festivaalin teemana on ruoka. Festivaalin kuvissa käsitellään ruoantuotantoa ja sen vaikutuksia elinympäristöihin, maisemaan ja ympäristön tilaan.

Virka-gallerian näyttelyssä kuvataiteilijat Filippo Zambon ja to kosie käsittelevät ruokahävikkiin liittyvää salailua ja ristiriitoja. Esillä on myös Helsingin kuvataidelukion oppilaiden julisteita ruokahävikistä.

Kuva: Filippo Zambon

Virka Galleria
Helsingin Kaupungintalo, Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 10-16


Outomaa Malmi - 400 taidenäyttelyä Malmilla
Kuva: Outomaa Malmi30.5.2017 asti

Näyttely on osa Outomaa-yhteisötaidehanketta jossa Helsingin Malmilla paikalliset ihmiset haastetaan tutkimaan kotiseutuaan valokuvan keinoin. Kaikki projektiin liittyvät työpajat ja tempaukset ovat ilmaisia.

Näyttely on hankkeen taiteilijoiden yhdessä toteuttama valokuvataideteossarja. Valokuvat on alun perin lähetetty malmilaisten koteihin pieninä kymmenen taidekorttia sisältävinä näyttelypaketteina. Koska kaikki malmilaiset eivät saaneet omaa pakettia, on näyttely nyt nähtävillä Malmitalossa.

Kuvissa malmilaisten turvattomiksi, kiinnostaviksi, tylsiksi, kauniiksi tai rumiksi kokemille alueille tuodaan uusia elementtejä – fantasiaa ja fiktiota, kuitenkin niin, että paikka on kuvissa yhä tunnistettavissa.

Järj. All Walls Collective ry .

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, Helsinki
ma–pe 9–20, la 9–18

Heikki Willamo: Myyttinen matka
Kuva: Heikki Willamo.13.8.2017 asti

Myyttinen matka kertoo eläinten ja ihmisten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Se pyrkii tavoittamaan jääkauden aikana eläneen metsästäjän kokemuksen luonnosta ja eläimistä. Lähtökohtana näyttelyn teoksille ovat olleet ihmiskunnan vanhimmat tunnetut taideteokset: luola- ja kalliotaide.

Näyttelyn valokuvat on kuvattu vuosien 2010–2016 aikana Karjalohjalta Jäämeren rannalle Norjan Varankiin ja Islantiin ulottuvilla kuvausmatkoilla.

Myyttinen matka on julkaistu myös Maahengen kustantamana kirjana.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Nordic Delights
Kuva: Lilibeth Cuenca.13.8.2017 asti

Nykyään on vaikeaa puhua yhtenäisestä pohjoismaisesta taidekentästä. Nordic Delights on yritys rikkoa homogeenisuus. Kaikki näyttelyn taiteilijat elävät ja työskentelevät Pohjoismaissa, mutta useimpien juuret ovat toisaalla. Tällä kertaa niin kutsutut vähemmistöt ovatkin enemmistössä.

Näyttelyn taiteilijat: Dejan Antonijević, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Nermin Duraković, Michelle Eistrup, Behzad Farazollahi, Anawana Haloba, Sasha Huber, Jane Jin Kaisen, Henrik Lund Jørgensen, Bita Razavi, Bella Rune, Nita Vera, Adolfo Vera, Carla Zaccagnini

Kuraattorit: Marianne Hultman, Kristine Kern, Anna-Kaisa Rastenberger.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

- Jyväskylässä

 

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

-Kotkassa

Sami Perttilä: Liikkeessä – Nuoret aikuiset uuden työn markkinoilla
28.5.2017 asti

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

WESTON - 4 sukupolvea
Kuva: Edward Weston28.5.2017 asti

VB-valokuvakeskuksessa on esillä yhdysvaltalaisen valokuvaajamestarin Edward Westonin ja hänen jälkeläistensä Brett, Cole, Kim ja Zach Westonin teosten yhteisnäyttely.

Näyttelyn on tuottanut valokuvaaja/valokuvakeräilijä Kirmo Wilén.

Edward Westonin (1886–1958) asetelmalliset ja veistokselliset alastonkuvat sekä muototutkielmat kuuluvat nykyisin valokuvataiteen merkkiteoksiin. Edwardin pojat Brett Weston (1911–1993) ja Cole Weston (1919–2003) jatkoivat isänsä jäljillä ja loivat muodon ja maiseman tutkielmillaan kansainvälisen uran valokuvataiteilijoina. Colen poika Kim Weston (s. 1953) on saavuttanut mainetta fine art nude -kuvillaan ja vedostanut yhdessä isänsä kanssa Edward Westonin kuvia. Kimin poika Zach Weston (s. 1990) jatkaa Westonien mustavalkokuvauksen ja muototutkielmien perinnettä jo neljännessä sukupolvessa.

Näyttelyyn kuuluu Westonien valokuvateosten lisäksi harvinaisia valokuvakirjoja Kirmo Wilénin kokoelmasta.

Kuva: Edward Weston.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

Jaana Kotamäki: Luonnon siveltimellä
3.6.2017 asti

Kuva: Jaana Kotamäki.

Näyttelyn teoksissa korostuu maalauksellinen valokuvailmaisu, jossa ääriviivat ja muodot katoavat kuviin kameran toimiessa ikäänkuin siveltimenä.

Kotamäellä on melkein kolmen vuosikymmenen kokemus valokuvauksesta. Ammattilaiseksi hän ryhtyi 2005 ja liittyi Suomen ammattiluontovalokuvaajiin 2007. Hän oli vuoden 2011 Fotofinlandia -ehdokkaana ja voitti Vuoden luontokuva 2015 -kilpailussa kasvit ja sienet -sarjan.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Minna Esantytär: Leimatut
Kuva: Minna Esantytär.27.5.2017 asti

Minna Esantytär on kuvannut diagnoosikoodeilla leimattuja ihmisiä sarjaansa Leimatut. Se, onko kuvissa esiintyvillä henkilöillä todellisuudessa diagnoosia vai ei, jää arvoitukseksi.

Valokuvien lisäksi esillä on videoteos ja installaatio. Videoteoksellaan Esantytär käsittelee pelkoja ja häpeää.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Human/Nature, kuraattori Pirkko Siitari
Kuva: Sanna Kannisto.16.07.2017 asti

Pohjoinen valokuvakeskus ry juhlii vuonna 2017 30-vuotista toimintaansa. Juhlavuoden ohjelmisto on rakennettu keskuksen koti- ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Pohjoinen valokuvakeskus kutsui ensimmäisen toiminnanjohtajansa Pirkko Siitarin kokoamaan juhlavuodelle näyttelyn ajankohtaisesta aiheesta.

Human/Nature -näyttelyssä taiteilijat tarkastelevat luonnon ja ihmisen välistä suhdetta monista näkökulmista: luonnonsuojelun ja tutkimuksen, alkuperäiskansojen elinolosuhteiden ja tulevaisuuden näkymien kautta.

Näyttelyn taiteilijat: Tiina Itkonen, Khavay Samnang, Matti Aikio, Sanna Kannisto, lkka Halso.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Dasha Pears: Ordinary Magic
Fia Doepel: Veen emonen
Dasha Pears: Ordinary Magic
Fia Doepel: Veen emonen 29.6.2017 asti

Fia Doepelin " Veen emonen" käsittelee meren saastumiseen liittyvää problematiikkaa.

Fia Doepel (s. 1992) opiskelee Akademi Valandissa, Göteborgissa. Hän tutkii teoksisaan pääasiallisesti ympäristöpolitiikkaan lliityviä kysymyksiä, mutta myös henkilökohtaisia tapahtumia psykoloogisesta näkökulmasta.

Venäläinen Dasha Pears on Suomessa asuva itseoppinut valokuvaaja. Hänen kuvasarjansa Ordinary Magic tuo esiin taianomaisuutta, jota löytyy “tavallisista” ihmisistä ja asioista.

Pop Up:
Tommy Starck: False Reality
29.6.2017 asti

Tuplavaloitus ja komposiittikuvat ovat pitkään olleet Tommy Starckin mielenkiinnon kohteena ja niiden pohjalta syntyi myös False Reality -näyttely. Starck tavoittelee kuvissaan unenomaista mielentilaa, sitä hetkeä kun ihminen pääsee visuaalisesti matkustamaan alitajuntaansa.

Tommy Starck on Karjaalta kotoisin oleva valokuvaopiskelija.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Tampereella

Touko Hujanen: Uuden Maan Sanomat
29.5.2017 asti

Kuva: Touko Hujanen

Uuden Maan Sanomat -näyttely on Touko Hujasen kokonaisteos; valokuvanäyttely ja paikallislehti.

Gallerian kävijät voivat tulla mukaan tekemään Hujasen kanssa reportaasia tai tarjota itseään Uuden Maan Sanomien juttuaiheiksi.

Touko Hujanen (s. 1986) on reportaasiin erikoistunut kuvajournalisti, joka on valmistunut maisteriksi v. 2012 Tampereen yliopistosta. Hänet on palkittu mm. Vuoden lehtikuvaajana (2011) ja Vuoden nuorena lehtikuvaajana (2009).

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Rainer Paananen / Beyond The Wall
Kuva: Rainer Paananen.11.6.2017 asti

Beyond The Wall -näyttelyssä realistinen maailma kohtaa abstraktin ulottuvuuden. Näyttely on jatkoa vuonna 2013 alkaneelle Seinä–valokuvaprojektille. Teoskokonaisuudessa liikutaan Seinän takana olevaan abstraktiin maailmaan, jossa geometriset muodot kohtaavat toisensa.

Näyttelyssä on esillä valokuvia, installaatioita sekä skannerilla tuotettuja skanografeja. Teokset ovat vuosilta 2014-2017.

Rainer Paananen (s.1990) opiskelee valokuvataiteen maisteriohjelmassa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hänvalmistui kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta vuonna 2016.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16

 

-Äänekoskella

Äänekosken Kameraseuran 60-vuotisjuhlanäyttely
30.5.2017 asti

Äänekosken Kameraseura täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja järjestää sen kunniaksi valokuvanäyttelyn Äänekosken kirjastossa.

Äänekosken kirjasto, Hoikkasali
Wessmanninkatu 2, Äänekoski
ma-pe 10-19 ja la 10-14 (paitsi ke 24.5. ja to 25.5, jolloin kirjasto on suljettu)


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa