Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

 

Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2018 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2018 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59 €
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 68 €

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Abstrakti! Vuosisadan ilmiö 1917–2017
Kuva: Ea Vasko14.1.2018 asti

Abstrakti! juhlistaa valokuva-abstraktion satavuotista historiaa. Näyttely esittelee suuren joukon kotimaisia taiteilijoita eri aikakausilta sekä ilmiön varhaiset ulkomaiset edustajat.

Näyttelyn on kuratoinut valokuvaaja Laura Nissinen, joka tekee Aalto-yliopistossa väitöskirjaansa aiheesta ”Abstraktio suomalaisessa valokuvataiteessa”.

Näyttelyn taiteilijat: Joonas Ahlava, Erik Blomberg, Allan Grönvall, Lars von Haartman, Fredrick Hackman, Tron Hedström, Nanna Hänninen, Heini Hölttä, P.O. Jansson, Appu Jasu, Martti Jämsä, Tuukka Kaila, Keijo Kansonen, Hannu Karjalainen, Pertti Kekarainen, Timo Kelaranta, Renja Leino, Kira Leskinen, Noomi Ljungdell, Niko Luoma, Sami Luukanen, Annikki Luukela, Jaana Maijala, Man Ray, Timo Marila, László Moholy-Nagy, Eino Mäkinen, Pekka Niittyvirta, Ulla Paakkunainen, Heikki Paaer, Otso Pietinen, Reijo Porkka, Juhani Riekkola, Noora Sandgren, Mikko Sinervo, Vilho Setälä, August Strindberg, Riitta Säkö, Matti Uusi-Honko, Ea Vasko, Aimo Vuokola, Marko Vuokola, W.W. Wilkman, Ari Yrjänä.

Suomen valokuvataiteen museo
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Sofia Okkonen: Rose
Kuva: Sofia Okkonen14.1.2018 asti

Teokset esittävät hienovaraisia kysymyksiä siitä, miten esilläolon tarve suhteutuu haluun piiloutua, miten himo suhteutuu pelkoon, luonnollisuus keinotekoiseen tai halpa ylevään. Millä tavoin nainen performoi feminiiniä ja mitä siitä seuraa?

Sofia Okkonen (s.1987) on Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi valmistunut helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän on työskennellyt muotikuvan parissa vuodesta 2010 lähtien. Toisaalta Okkosta provosoivat muotikuvan esittämät kauneuden ideaalit ja toisaalta hän taas inspiroituu sen tarjoamista roolihahmoista, naamioista ja fantasioista.

Suomen valokuvataiteen museo, , Projekti-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Kari Soinio: Sankari katsoo peiliin
Kuva: Kari Soinio.28.1.2018 asti

Sukupuolen, kehon ja mieheyden esittämisen teemat nousevat esiin Kari Soinion työskentelyssä, jossa maskuliinisuuden kulttuuria kriittisesti lähestyvät valokuvateokset hyödyntävät taiteilijan omaa kehoa.

Hippolyten näyttelyssä on esillä tuoreita Sankari-sarjan teoksia, jotka Soinio on kuvannut pääosin vuosina 2011–16 New Yorkissa asuessaan. Lisäksi mukana on muutama aivan uusi, kuluvana syksynä Pariisissa aloitettu teos, jossa kehon käyttö saa uusia suuntia viittauksilla ranskalaisen veistotaiteen mestariteoksiin.

 

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Noora Sandgren: Let
Kuva: Noora Sandgren.28.1.2018 asti

Hippolyte Studiossa Noora Sandgrenin näyttely Let pohtii pohtii kosketusta ja kohtaamista.

Sandgrenin ympärivuotisena studiona toimii puutarha, jossa taiteilija asettaa 1960-70-luvulta peräisin olevan valokuvapaperin maankuorelle ja päänsä sen päälle lepäämään. Pitkän valotuksen aikana taiteilijan hengitys, lämpö, kyyneleet, sekä tuuli, sade ja pikkuötökät jättävät yhdessä muistijälkensä valokuvapaperin vastaanottavaiseen ihomaiseen pintaan auringon piirtäessä kuvaa.

Valokuvagalleria Hippolyte, Studio
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Ola Kolehmainen: Pyhiä tiloja
Kuva: Ola Kolehmainen.4.3.2018 asti

Koko uransa modernia ja nykyarkkitehtuuria materiaalinaan käyttäneen Ola Kolehmaisen teokset perustuvat nyt ensimmäistä kertaa historialliseen arkkitehtuuriin.

Valokuvasarja Pyhiä tiloja sai alkunsa Kolehmaisen kuvatessa Istanbulissa arkkitehti Mimar Sinanin (n.1490-1588) suunnittelemia moskeijoita. Aihe innosti kuvaamaan muitakin Euroopan pyhiä rakennuksia.

Pyhien tilojen kuvissa perspektiivi ja arkkitehtuuri on pilkottu osiin ja koottu uudelleen. Tuloksena on uudenlainen tila, jossa valo ja atmosfääri ovat pääosissa. Samalla kuvat tuntuvat olevan kolmiulotteisempia kuin valokuvat arkkitehtuurista yleensä.

Näyttely koostuu 28 teoksesta, joista 19 on esillä ensimmäistä kertaa.

HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs
ti-su 11-19
10/8/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Kotkassa

 

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

 

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

 

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Majaoja-palkitut 2017
14.01.2018 asti

Kuva: Juha Suonpää.

Pohjoisen valokuvakeskuksen 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmiston päättää vuonna 2017 Majaoja-säätiön valokuvataidepalkinnon saaneiden kolmen taiteilijan yhteisnäyttely.

Majaoja-säätiö päätti tukea suomalaista valokuvataidetta palkitsemalla kolme vuoden 2017 Backlight-festivaalin suomalaista taiteilijaa. Vuoden 2017 Backlight -festivaalin teema oli itsenäisyys.

Majaoja-palkinto myönnettiin Juha Suonpäälle (3. sija), Juha Arvid Helmiselle (2. sija) sekä Jaakko Kahilaniemelle (1. sija). Palkitut julkistettiin syyskuussa Tampereella Backlight-valokuvataidefestivaalilla.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Rebekka Gudleifsdottir: UPPRUNI / ORIGIN
Kuva: Rebekka Gudleifsdottir 16.2.2018 asti

Islantilaisen Rebekka Guðleifsdóttirin (s.1978) surrealistiset omakuvat ja maisemat ovat syntyneet muokkaamalla valokuvia Photoshopissa.

Galleri Kobra
Kauppiaankatu 9, Karjaa
ti-pe 11-17, la-su 10-14

-Salossa

Elliott Erwitt, Retrospective
Kuva: Kalifornia, USA 1955 ©Elliott Erwitt/Magnum Photos4.2.2018 asti

Salon taidemuseossa nähtävä kansainvälinen Elliott Erwittin retrospektiivinen näyttely avaa näkymän sotien jälkeisiin vuosikymmeniin ja sota-ajan jälkikaikuihin. Näyttelyn keskiössä ovat elämän kepeys, toiveikkuus, huumori ja rakkaus.

Näyttelyn on tuottanut ranskalainen kuvatoimisto Magnum Photos sekä italialainen Forte di Bard -museo yhteistyössä, ja siihen on valikoitunut 166 valokuvaa Magnumin kuvakokoelmista vuosilta 1946-2011.

Elliott Erwitt (S. 1928), New Yorkissa asuva lähes yhdeksänkymppinen valokuvauksen teräsvaari eli ´grand old man´, jatkaa viime vuosisadan ranskalaista valokuvauksen klassista tyyliä seuraten mm. ihailemiensa Henri Cartier-Bressonin ja Robert Capan jalanjälkiä. Mutta yhtälailla Elliott Erwitt voidaan laskea Yhdysvaltain 1900-luvun sosiaalisen dokumenttivalokuvauksen vaikuttajiin, sillä jo 1950 hän kuvasi toimeksiannosta yhdysvaltalaisen teollisuuskaupungin muutosta. Erwittin ura valokuvaajana on jatkunut yli 70 vuotta.

Erwitt kuvaa pääasiassa analogisilla, valoa filmille tallentavilla kameroilla kuten Leica tai nuoruudessa Rolleiflex.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la-su 11-17
8/5/0 €
Vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäinen perjantai.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Tampereella

Kira Leskinen: Morriña
Kuva: Kira Leskinen.29.1. 2018 asti

Kira Leskisen näyttely Morriña koostuu tasoskannerilla luodusta teoskokonaisuudesta. Kuvien raakamateriaalina on käytetty papereita ja pahveja, joista leikatuilla ja revityillä muodoilla Leskinen on luonnostellut kuvat skannerin lasitasolle.

Kira Leskinen (s. 1987) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Työskentelyssään hän liikkuu abstraktin ilmaisun äärellä, painottaen teoksissaan värin, muodon ja äänen välistä suhdetta.

Mikko Haiko Solar
Kuva: Mikko Haiko.29.1.2018 asti

Solar -on kuvasarja, joka tutkii maiseman ja olemassaolon kokemista sekä kaaoksen käsitettä.

Haiko näkee maiseman heijastuksena, peilinä meistä itsestämme ja ihmisyydestä. Maiseman kuvaaminen on rituaali, jonka kautta hän hakee hiljentymistä ja yhteyttä ympäristöönsä.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Iikka Tolonen: Härkälä
Kuva: Ilkka Tolonen.4.2.2018 asti

Härkälä on suomalaisen yhteiskunnan marginaaliin sijoittuva, miehisen maailman karusta todellisuudesta kertova dokumentaarinen valokuvausprojekti.

Härkälä-projekti juontaa juurensa 1990-luvun alkuun, jolloin valokuvataiteilija IikkaTolonen aloitti tuntemiensa, omaehtoisesti marginaalissa elävien autonkorjaaja-elämäntaiteilijoiden kuvaamisen kotinurkillaan Itä-Helsingissä. Kuvaukset jatkuivat kymmenen vuotta myöhemmin 2000-luvun alussa.

ikka Tolonen (s.1968) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, jonka työskentely perustuu pääosin dokumentaariseen valokuvaan. Hän käsittelee töissään ihmiselämän ilmiöitä subjektiivisesta näkökulmasta ja lähietäisyydeltä.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Valkeakoskella

Kameraseuran vuosinäyttely
4.2.2018 asti
Kameraseuran vuosinäyttely

Myllysaaren museo
Kanavanranta 3, Valkeakoski
ti-pe klo 10-16, su klo 12-16

-Vaasassa

Johan Geisor: Näkymättömien lintujen metsä
14.1.2018 asti
Kuva: Johan Geisor

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ti-su 11-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa