Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

 

Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2018 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2018 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59 €
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 68 €

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Pasi Rauhala: Fragmented Reality
26.8.2018 asti

Pasi Rauhalan vuorovaikutteisen installaation teokset reagoivat katsojan liikkeisiin ja toimiin näyttelytilassa. Lähtökohtana näyttelylle on ollut ajankohtainen keskustelu totuuden kokemuksen muuttumisesta saatavilla olevan informaation määrän kasvaessa entisestään. Siinä missä algoritmit muovaavat sosiaalisen median sisältöä käyttäjän toimien perusteella, näyttelyssä katsojan läsnäolo ja valinnat tilassa vaikuttavat sen esittämiin totuuden vertauskuviin. Teokset muuttavat olemustaan ja hajoavat katsojan niitä tarkkaillessa.

Pasi Rauhala on Lohjalla asuva ja toimiva monialainen kuvataiteilija, joka käsittelee teoksissaan arkitodellisuuden kysymyksiä. Rauhala hyödyntää työskentelyssään niin mediataiteen uusimpia tekniikoita kuin kierrätysmateriaaleja ja nostalgista esineistöä.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Eeva-Riitta Eerola & Jenni Toikka: Between the Acts
26.8.2018 asti

Hippolyte Studion tilaan rakennettu Between the Acts on installaatio, joka muodostuu videoteoksesta, veistoksista ja muunlaisista esineistä sekä tilaan lisätyistä rakenteista. Samanaikaisesti tilassa oleva videokamera kuvaa asetelmaa ja projisoi sen erilliseksi liikkuvaksi kuvaksi. Katsojan näkökulma ja suhde teoksen elementteihin muuttuu hänen liikkuessaan tilassa, kun taas kameran silmä pysyy staattisena.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

-Karkkilassa

Karkkilan kameraseuran 60-vuotisjuhlanäyttely
14.10.2018 asti

Näyttely esittää läpileikkauksen seuran koko 60 vuoden taipaleesta.

Suomen Valimomuseon Galleria Bremer
Tehtaanpuisto, Bremerintie 10
11.-12.8. la-su klo 11-17 sekä 18.8. - 14.10. la-su klo 12-15.
3 eur
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Kotkassa

Juha Metson “Tää menee näin – 1977-2017“
Kuva: Juha Metso.30.8.2018 asti

Juha Metson “Tää menee näin – 1977-2017” marraskuussa 2017 julkaistuun kirjaan perustuva valokuvanäyttely nähdään nyt Metson perustamassa Kotkan valokuvakeskuksessa. Näyttely on Valokuvakeskuksen viimeine. Näyttelyssä on esillä Metson valokuvia kuuluisista musiikin legendoista kuten Ray Charles, Iggy Pop, Nick Cave ja Prince.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

Camilla Åkrans: My Secret Garden
Kuva: Jussi Kivi..2.9.2018 asti

VB-valokuvakeskuksen kesänäyttelynä nähdään ruotsalaisen muotivalokuvaajan Camilla Åkransin My Secret Garden.

Camilla Åkrans on kuvannut lukuisia julkisuuden henkilöitä maailmankuuluihin muotilehtiin kuten Vogueen ja Harpers Bazaariin. Kesänäyttely keskittyy Åkransin kuviin naisista ja kukista.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

Linnoituksen Isännät muotokuvissa
Kuva: Jussi Kivi..25.8.2018 asti

Vuonna 1996 Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimisto aloitti Linnoituksen yössä uuden, siitä alkaen jokavuotiseksi perinteeksi muodostuneen käytännön valita kaupungille oma Linnoituksen Isäntä. Isännäksi valitaan omalla alallaan ansioitunut ja kaupungille positiivista mainetta tuonut henkilö. Isännän valitsee kaupunginjohtaja.

Galleria Pihaton näyttely esittelee 22 linnoituksen isäntää. Isännät on ikuistettu muotokuviin pääsääntöisesti paikallisten valokuvaajien Ari Nakarin ja Tommi Kähärän toimesta.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Uzi Varon: I was not there
Kuva: Jussi Kivi..26.8.2018 asti

Uzi Varonin valokuvanäyttely I was not there on saanut innoituksensa renessanssin ja barokin maalaustaiteesta. Valokuvien aiheet pohjautuvat kreikkalais-roomalaiseen mytologiaan ja raamattuun. Joukossa on myös joitain Still life -aiheita.

Uzi Varon on israelilainen valokuvaaja, joka asuu tällä hetkellä Helsingissä.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Naoko Chiba & Antti Ylönen: Silent Stories of Land
Kuva: Jussi Kivi..2.9.2018 asti

Valokuvaaja Naoko Chiba ja kuvataiteilija Antti Ylönen tapasivat vuonna 2015 taideprojektissa Fukushimassa, ja esittelevät nyt teoksiaan yhteisessä näyttelyssä. Tutkimalla eri aikakerrostumia he kuvaavat miten Tohokun alueen historia ja sosiaalinen tausta näkyy yhä jäänteinä nykypäivässä, ja millaisia merkkejä kadonneen alkuperäiskansan kulttuurista tai modernin ajan rappiosta voi löytää Tohokussa.

Kuva: Naoko Chiba.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Marko Ylitalo: VISVALERSSI
17.8.2018 asti

Marko Ylitalo on neljän vuoden ajan kuvannut työpaikkaruokaloiden, huoltoasemaravintoloiden ja grillijuhlien groteskia ruokalajia: makkaraa. Brarwurstit ja nakkikimarat muuttuvat hänen valokuvavedoksissaan inhoa herättäviksi murhalersseiksi ja visvavelleiksi.

Galleri Kobra
Kauppiaankatu 9, Karjaa
ti-pe 11-17, la-su 10-14

-Tampereella

Anna Niskanen: Sneaker
Kuva: Jussi Kivi..27.8.2018 asti

Islanti on maantieteellisesti nuori maa, ja se sijaitsee kahden liikkuvan mannerlaatan välissä. Paikallisessa kansanperinteessä uskotaan “näkymättömiin ihmisiin”, Huldufólkiin, jotka asuvat kivimuodostelmissa. Anna Niskanen halusi kokea näkymättömien ihmisten läsnäolon vierailemalla kansanperinteessä tunnetuissa paikoissa.

Näyttelynsä teoksissa Niskanen on käyttänyt pohjamateriaalina Islannissa ottamiaan valokuvia. Teokset ovat vääristettyjä maisemavalokuvia, jotka on vedostettu uniikeiksi grafiikan vedoksiksi paperille ja kankaalle. Digitaalisesta kuvamateriaalista koostetut montaasit on valotettu pinnakkaisina uv-valossa syanotypioiksi ja bikromaattivedoksiksi, mustesuihkutulostettuja negatiiveja hyödyntäen.

Anna Niskanen on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka valmistui Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi 2017.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Susanna Myllylä: Rabbit hole
Kuva: Jussi Kivi..27.8.2018 asti

Rabbit Hole -valokuvaprojekti tarkastelee, miten tavallisesta pirkanmaalaisesta tulee tahtomattaan ympäristöaktivisti, kun hän alkaa puolustaa perusoikeuksiaan sekä kulttuuriympäristöään.

Näyttelyn aihe pohjautuu Myllylän tutkimushankkeeseen, joka selvittää Dragon Mining -yhtiön vastuukysymyksiä Orivedellä ja Valkeakoskella. Tämä on puolestaan jatkoa hänen aiempaan tutkimusprojektiinsa suomalaisten selluntuotannon yritysten ja alkuperäiskansojen välisistä suhteista Brasiliassa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

PPLATS #1
26.8.2018 asti

PPLATS on kuraattori Nayab Ikramin (AX) ja muotoilija Frederick Engesin (AX) luoma verkkojulkaisu paikoista. Julkaisu kerää yksilöiltä ja yhteisöiltä materiaalia taiteellisista, akateemisista ja historiallisista näkökulmista, luoden vaihtoehtoisen tietosanakirjan paikoista. Ensimmäinen numero käsittelee saarta paikkana ja se julkaistaan verkossa 02.08.2018 klo 18.00.

PPLATS julkaistaan ”PPLATS # 1 -näyttelyn avajaispäivänä. Valokuvista, installaatioista, kuvituksista, teksti-, video- ja ääniteoksista koostuva näyttely käsittelee, tutkii ja pohtii saarta paikkana. Näyttelyn on kuratoinut Nayab Ikram.

Kutsutut taiteilijat ovat Camille Auer (FI), Elena Aya Bundurakis (GR/JP), Alex Bäckström (SE), Fredrik Enges (AX), Emma Heiðarsdóttir (IS) ja Karl Henrik Edlund (FI).

Haluatko osallistua online-julkaisuun PPLATS? Materiaalikeruu on jatkuvasti käynnissä.

Kuva: Fredrik Enges (Graphical Research 02, 2018)

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

NICK BRANDT: On This Earth, A Shadow Falls, Across The Ravaged Land
Ibiksen 20-vuotisnäyttely
Kuva: Jussi Kivi..19.8.2018 asto

Vaasalaisen valokuvagalleria Ibiks juhlistaa 20-vuotista taivaltaan englantilaisen Nick Brandtin (s.1964) näyttelyllä, joka koostuu suurikokoisista mustavalkokuvista Afrikan luonnosta. Näyttely tarjoaa uuden näkökulman perinteiseen villieläinkuvaukseen.

Brandt työskentelee ilman teleobjektiivia, muiden muotokuvaajien tapaan lähellä kohdettaan, päästen tällä tavoin tallentamaan filmille näiden läsnäolon ja persoonallisuuden. Näyttelyn vaikuttavankokoisissa kuvissa katsoja kohtaa eläimet lähes täysimittaisina.

Ympäri maailmaa kiertänyt näyttely on aiemmin ollut esillä mm. New Yorkissa, Berliinissä, Lontoossa, Salossa ja Tukholman Fotografiskassa.

Tämä näyttely on koottu kolmesta eri kuvaokonaisuudesta; On This Earth (2005), A Shadow Fall (2009) ja Across the Ravaged Land (2013).

Näyttelyn on tuottanut Fotografiska Museet.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ti-su 11-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2018
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa