Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2017 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2017 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59,90€
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 64,90€

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

-Espoossa

Nou hätä - Maailman hauskimmat villieläimet
Kuva: 10.9.2017 asti

Suomen luontokeskus Haltian uusin erikoisnäyttely on kepeä ja humoristinen kooste villieläimistä hauskoissa tilannekuvissa. Näyttely perustuu Comedy Wildlife Photography Awards -kilpailuun, joka on ollut näkyvä osa sosiaalista mediaa vuodesta 2015 lähtien.

Suomen luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84, Espoo
ti-su 9.30-17
10/5/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

- Helsingissä

EriValo
Tapio Autelo, Jan Ekström, Antti Kauppi, Marjut Korhonen, Minna Lehtola, Päivi Lukkari, Kristiina Lähdesmäki, Tarakini Rainaho, Jarmo Sarkkinen, Kiisi Tuomala, Seppo Verho.
Kuva: EriValo-näyttely.14.5.2017 asti

Helsingin Työväenopiston valokuvailmaisun projektipajan valokuvanäyttelyn jujuna on aiheiden, näkökulmien ja tyylien moninaisuus. Yhdistävä tekijä on ryhmäläisten intohimo kuvaamiseen ja halu kehittyä.

Helsingin työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajaa vetää Leena Kömi.

Jukka Male Museo,
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. kerros, Helsinki
joka päivä 9-21


Poliittisen valokuvan FEstivaali 2017: Ruoka – POST-FOOD
Kuva: Tim Franco.29.4.2017 asti

Tänä vuonna Poliittisen valokuvan festivaali esittää kuvia, jotka nostavat esiin ruoan poliittisia, yhteiskunnallisia ja ekologisia ulottuvuuksia.

Ruokateollisuuden ympäristövaikutukset, ilmastonmuutos ja toisaalta nälkä, siirtolaisuus ja sodat kytkeytyvät yhteen. Ruoan tuotannon ja kulutuksen ilmastovaikutukset ovat maailmanlaajuisesti suunnilleen yhtä suuret kuin asumisen ja liikenteen. Samalla kun suuri osa maailman väestöstä kärsii aliravitsemuksesta, arviolta kolmasosa maailmassa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin.

Kuva: Tim Franco.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Filippo Zambon ja to kosie: Ruokahävikki - Poliittisen valokuvan festivaalin näyttely
Kuva: Filippo Zambon.28.5.2017 asti

Vuoden 2017 Poliittisen valokuvan festivaalin teemana on ruoka. Festivaalin kuvissa käsitellään ruoantuotantoa ja sen vaikutuksia elinympäristöihin, maisemaan ja ympäristön tilaan.

Virka-gallerian näyttelyssä kuvataiteilijat Filippo Zambon ja to kosie käsittelevät ruokahävikkiin liittyvää salailua ja ristiriitoja. Esillä on myös Helsingin kuvataidelukion oppilaiden julisteita ruokahävikistä.

Kuva: Filippo Zambon

Virka Galleria
Helsingin Kaupungintalo, Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 10-16

-Kotkassa

Heino-Lavonen-Nampajärvi: Unohduksen kuvat
13.4.2017 asti

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

WESTON - 4 sukupolvea
Kuva: Edward Weston28.5.2017 asti

VB-valokuvakeskuksessa on esillä yhdysvaltalaisen valokuvaajamestarin Edward Westonin ja hänen jälkeläistensä Brett, Cole, Kim ja Zach Westonin teosten yhteisnäyttely.

Näyttelyn on tuottanut valokuvaaja/valokuvakeräilijä Kirmo Wilén.

Edward Westonin (1886–1958) asetelmalliset ja veistokselliset alastonkuvat sekä muototutkielmat kuuluvat nykyisin valokuvataiteen merkkiteoksiin. Edwardin pojat Brett Weston (1911–1993) ja Cole Weston (1919–2003) jatkoivat isänsä jäljillä ja loivat muodon ja maiseman tutkielmillaan kansainvälisen uran valokuvataiteilijoina. Colen poika Kim Weston (s. 1953) on saavuttanut mainetta fine art nude -kuvillaan ja vedostanut yhdessä isänsä kanssa Edward Westonin kuvia. Kimin poika Zach Weston (s. 1990) jatkaa Westonien mustavalkokuvauksen ja muototutkielmien perinnettä jo neljännessä sukupolvessa.

Näyttelyyn kuuluu Westonien valokuvateosten lisäksi harvinaisia valokuvakirjoja Kirmo Wilénin kokoelmasta.

Kuva: Edward Weston.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

 

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

 

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Life on The Move - elämä liikkeellä
23.4.2017 asti
Kuva: Heikki Willamo.

Life on The Move – elämä liikkeellä antaa ajankohtaiselle turvapaikanhakija- ja pakolaiskysymykselle uudenlaiset kasvot. Näyttely ja keskustelusarja nostavat esille yhtäältä muuttoliikkeen monimuotoisuuden ja toisaalta liikkumisen luonnollisena osana elämää, ei pelkästään pakolaisuuteen kytkeytyvänä kysymyksenä. Liikkuminen ja muuttaminen paikasta toiseen on elämän edellytys niin ihmisille kuin muille eläimille sekä kasveille.

Kuva: Heikki Willamo.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

 

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Tampereella

Laura Nissinen: This One’s For You, Andy
Kuva: Laura Nissinen.30.4.2017 asti

Laura Nissisen This One’s For You, Andy on ekologinen kannanotto ja kunnianosoitus Andy Warholille. Ajatus pissasta kehitteenä on saanut alkunsa tutkimuksesta, jonka mukaan virtsa on kilpailukykyinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto teollisille lannoitteille.

Laura Nissinen (s. 1975) on helsinkiläinen valokuvaaja ja väitöskirjatutkija.

Unski Antti Immonen: Aidos – Häpeä
Kuva: Unski Antti Immonen.30.4.2017 asti

Nykyajan alakerrassa Antti Immonen visualisoi häpeän kokemusta. Näyttelyn teoksissa hän on pohtinut, kuinka häpeä on esiintynyt eri sukupolvilla ja kuinka se siirtyy eteenpäin ja muuttaa muotoaan.

Immosen näyttelyteokset ovat valokuvapohjaisia pigmenttitulosteita, joita taiteilija on jatkokäsitellyt piirtämällä, maalaamalla ja rutistelemalla paperia. Lopuksi hän on vielä kuvannut syntyneen työn uudelleen ja viimeistellyt tulosteen piirtämällä sen pintaan.

Unski Antti Immonen (s.1981) on kuvataiteen maisteri Kuvataideakatemiasta (2015) ja kuvataiteilija Taidekoulu Maasta (2011). Tällä hetkellä hän työskentelee Musta Sorsa miestutkimus- ja yhteisötaidehankkeessa Koneen säätiön Saaren kartanon residenssissä.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely 2017
Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely 201730.4.2017 asti

Suomen Kameraseurojen Liiton (SKsL) perinteinen vuosinäyttely on huhtikuun ajan esillä Turun pääkirjastossa. Näyttely on osa Turun kaupungin Suomi-100 -projektia.

Kirjaston ala-aulassa on samaan aikaan esillä myös liiton eminessi-arvonimen omaavien kuvaajien "Vuosikymmenen kuvatimantit" -näyttely sekä vuosinäyttelyyn valituista kuvista koostettu erillinen "Suomi Kuvina" -näyttely. Kirjaston yläsalissa on esillä muut näyttelyyn valitut vedokset sekä digikuvat jotka pyörivät esityksenä kahdessa TV:ssä.

Suomen Kameraseurojen Liittoon kuuluu noin 100 kameraseuraa, joissa on jäseniä yhteenä noin 6000 aktiivista valokuvauksen harrastajaa.

Turun pääkirjasto
Linnankatu 2, Turku
kirjaston aukioloaikoina


Elina Brotherus: Teoksia 1998–2015
Kuva: Elina Brotherus.21.5.2017 asti

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin valokuvataiteilijoihin kuuluva Elina Brotherus (s. 1972) on käsitellyt valokuva- ja videoteoksissaan subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Suuri osa Brotheruksen teoksista keskittyy ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen.

Turun taidemuseossa keväällä 2017 nähtävä retrospektiivinen näyttely on laajin Suomessa koskaan nähty otos Brotheruksen tuotantoa. Näyttely toteutetaan yhteystyössä Montpellierin Pavillon Populairen ja Salzburgin Fotohofin kanssa.

Brotherus on pitänyt vuodesta 1997 lähtien lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Hänet on palkittu mm. Fotofinlandialla (2000), Carnegie Art Awardin nuoren taiteilijan palkinnolla (2003), valokuvataiteen valtionpalkinnolla (2003) sekä Pro Finlandia -mitalilla (2012).

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, Turku
ti-pe 11-19, la ja su 11-17
9/6/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.


Kaisa Rautaheimo: Pojat
Kuva: Kaisa Rautaheimo.16.4.2017 asti

Kaisa Rautaheimon valokuvanäyttely Pojat taltioi hetkiä menestysyhteiskunnan laidalla elävien nuorten miesten elämästä. Dokumentaariset kuvat kertovat tarinaa ulkopuolisuudesta, irrallisuudesta ja elämän mielekkyyden etsimisestä.

Pojat-näyttely koostuu Rautaheimon valokuvista sekä toimittaja Ann-Mari Huhtasen kanssa yhteistyössä tehdystä videosta ja kirjasta, jotka tuovat vahvasti poikien oman äänen esiin.

Kaisa Rautaheimo työskentelee Helsingin Sanomien valokuvaajana. Työn ohella hän työstää laajoja dokumenttiprojekteja. Rautaheimo on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Ann-Mari Huhtanen on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja Nuori Voima -lehden päätoimittaja.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16

 

 

 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa